12/05/2026

CFMOTO, Le Mans'ta üst üste ikinci zaferini kazandı!

CFMOTO, Le Mans'ta üst üste ikinci zaferini kazandı!

Máximo Quiles, Le Mans'ta ıslak zeminde sürüş konusunda adeta bir ustalık dersi verdi. CFMOTO Aspar Team sürücüsü, sezonun yalnızca beşinci yarışında üçüncü galibiyetine ulaştı. İspanyol pilot yarışı baştan sona lider götürdü ve damalı bayrağı en yakın rakibinin yaklaşık iki saniye önünde geçti.

Tahminlerin de gösterdiği gibi, Fransa Grand Prix'sindeki Moto3 yarışında yağmur etkisini gösterdi. Hafif sınıf sürücüleri hafta sonu boyunca yağmurlu koşullarda sürüş yapma fırsatı bulamadıkları için yarış 13 tura indirildi. Ön sıradan start alan Máximo Quiles, ışıkların sönmesiyle birlikte mükemmel bir çıkış yaparak liderliği ele geçirdi ve finiş çizgisine kadar bırakmadı. CFMOTO Aspar Team sürücüsü, hata yapmamanın öneminin farkında olarak büyük bir özgüvenle yarıştı. Yağmurlu koşullarda çok fazla deneyimi olmamasına rağmen Quiles, takipçileriyle arasında iki buçuk saniyelik bir fark oluşturdu. Bu galibiyetle birlikte, bu sezon üst üste ikinci zaferini elde eden İspanyol sürücü, sezon boyunca podyumun dışına hiç çıkmadı ve Le Mans'tan genel klasmanda 46 puanlık avantajla ayrıldı.

Takım arkadaşı Marco Morelli de iyi bir start alarak kısa sürede üçüncü sıraya yükseldi. Arjantinli sürücü podyum pozisyonunu korudu ve rakiplerine yakın kalmaya çalıştı, ancak pist koşulları ve düşük sıcaklıklar sürüşü oldukça zorlaştırdı. Yarışın ortalarında son virajlarda kaza yapan Morelli, yarışa devam etmeyi başarsa da kendisini grubun arkasında buldu. Vazgeçmeyen CFMOTO Aspar Team sürücüsü yeniden yükselerek yarışı 13. sırada tamamladı ve Moto3 şampiyonasında puan toplamaya devam etti. Şu anda 48 puanla genel klasmanda altıncı sırada yer alıyor.

Orta sınıf kategorisindeki sürücüler ise Moto2 tarihinin en kısa yarışlarından birini tamamladı. Hava koşulları nedeniyle yarış önce 14 tura düşürüldü ve Dani Holgado ile David Alonso lider grupta kalma hedefiyle start aldı. Holgado ilk turda ağır bir kaza geçirdi ve yarışı bitmiş gibi görünüyordu. Ancak kırmızı bayrak sayesinde garaja dönme fırsatı buldu. CFMOTO Aspar Team, Holgado'yu yeniden starta hazırlamak için harika bir iş çıkardı ve pit yolu çıkışı kapanmadan sadece birkaç saniye önce onu hazır hale getirdi.

Yarış daha sonra dokuz tura indirildi ve Holgado bu noktadan itibaren yalnızca zorlu pist koşullarıyla değil, kazanın yarattığı fiziksel ağrılarla da mücadele etmek zorunda kaldı. Elinden gelenin en iyisini yaparak yarışı 11. sırada tamamladı ve önemli puanlar kazandı. Ancak ön çamurluk olmadan start aldığı gerekçesiyle yarış sonrasında diskalifiye edildi.

Takım arkadaşı David Alonso ise hafta sonu boyunca sağ omzundaki ağrılarla mücadele etmesine rağmen pazar gününü olumlu bir sonuçla tamamladı. Tur sayısının azaltılması Kolombiyalı sürücüye avantaj sağladı; böylece vücudunu fazla zorlamadan ilk turlarda daha agresif sürüş yapabildi. CFMOTO Aspar Team sürücüsü pozisyonlar kazanarak dördüncü sıradaki pilotu yakalamaya çalıştı. Ancak yüksek kaza riski nedeniyle daha fazla zorlamamayı tercih etti ve yarışı beşinci sırada tamamlayarak önemli puanlar elde etti.